Päivä Merellä 9.7. klo 12-16

Tornion Veneseura järjestää veneilyaiheisen tapahtuma joka pidetään 9.7.2016 klo 12-16. Tapahtumapaikkana toimiin Tornion Veneseura VillaLetto Koivuletontie 345, Leton pienvenesatama.

Tapahtuman tarkoituksena on tehdä tutuksi paikallista veneilyä, purjehdusta sekä veneseuratoimintaan. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. VillLetton tilat ovat avoinna kaikille tuona päivänä. Tapahtumapäivänä VillaLeton tiloissa toimii kahvio. Seuran jäseniltä saat lisätietoja paikan päällä seuran toiminnasta ja seuramme tukikohdista. Laiturissa olevat seuralaisten veneet ovat myös esillä ja niihin pääsee tutustumaan kipparin luvalla.

Länsi-Suomen merivartioston Kemin merivartioaseman partiovene miehistöineen ja SMPS Tornion Meripelastajat sekä Kemin Meripelastus ovat myös tapahtumassa mukana. Heidän venekalustoon ja toimintaa voit tutusta paikan päällä. Paikalla on myös Tatun-Tarvike joka esittelee uusia veneitä ja veneilytarvikkeita. Miukin Kone esittelee vesijettikalustoa joita voi myös koeajaa paikan päällä. Metsähallitus on myös mukana esittelemässä Perämeren kansallispuistoa. Tornionlaakson sukellusseura on esittelemässä omaa toimintaa sekä Perämeren sukelluskohteita. LähiTapiola järjestää alkusammutukseen alkeita opettavan Sankarikoulutuksen, koulutukseen voi ilmoittautua LähiTapiolan verkkosivujen kautta. Mukana myös Tornion Sammutinhuolto ja tarvike sekä Tornion VPK, venekuljetukset Pekka Aho sekä Leijakoulu Lappis (leijasurffaus).

Paikalliselle veneilykulttuurilla on pitkät juuret Torniossa. Tällä hetkellä veneily on nosteessa. Leton pienvenesataman laituripaikkojen täyttöaste on tästä todisteena. Veneily harrastuksen nosteesta saadaan osaltaan saadaan kiittää Tornion kaupungin Leton venesatamaa sekä Suomen pohjoisinta venesatamaa Torandaa. Myös Metsähallitus on panostanut todella paljon viimevuosien aikana Perämeren kansallispuistoon. Viimeisin panostus on Pensaskarin kalastustukikohdan ja museomakasiinin kunnostus ja pienvenelaiturin rakentaminen saareen.

Tornion Veneseura on täytti viime vuonna 40 vuotta. Seuralla on käyttöönsä saaritukikohdan Etukari nimisestä saaresta. Saaren palvelut ovat seuralaisten käytettävissä. Saari sijaitsee noin 10 km matkan päästä Letolta. Seura järjestää myös kuluvana kesänä kaksi päiväisen jollakurssin.

Tornion Veneseura ry. toivottaa kaikki tervetulleeksi tapahtumaan.