Päivä Merellä 30.7.2022 klo 12-16

Tornion Veneseura r.y. järjestää lauantaina 30.7. alkaen klo 12-16 Päivä Merellä-tapahtuman jolloin on mahdollisuus vierailla Kuusiluodossa taksiveneellä.

Tapahtumapaikkana Villa Leton pihapiiri ja Leton pienvenesatama. Osoite Koivuletontie 347 Tornio.

Tapahtumassa voit tutustua alueen toimijoihin joita yhdistää veneily ja vesillä liikkuminen. Paikan päällä on mm. viranomaiskalustoa Rajavartiosta sekä Meripelastuksesta. Paikan päällä on myös muitakin esittelijöitä ja mahdollisesti koeajotapahtuma.

Perheen pienimmät on myös huomioitu, tapahtumapaikalla on pomppulinna tyylinen temppurata lapsille!

Päivän aikana on vierailumahdollisuus Kuusiluodossa. Venematka ostetaan ennakkoon kahviosta lähtöluettelon mukaan. Lähtölippua ostaessa saat tietää lähtöajan, jolloin vene Kuusiluotoon lähtee. Lähdöt myydään lähtöluettelon mukaan seuraavalle vapaalle veneelle. Lähtöajat ovat noin aikoja. Tällä järjestelyllä vältymme jonottamiselta. Kuusiluoto vierailu on ollut erittäin suosittu aikaisempina vuosina. Taksiveneenkuljettaja toimii Pekka Aho. Kuusiluodossa ei ole minkäänlaisia palveluita, mutta saaressa on opastajia paikan päällä jotka kertavat tarkemmin saaren historiasta. Paluu kuljetus aina seuraavalla vapaalla veneellä.

Tapahtuman tarkoituksenahan on ollut koota ja yhdistää meitä kaikkia vesillä liikkujia ja toimijoita. Tämä tapahtuma tarjoaa loistavan mahdollisuuden siihen! Tapahtumasta jokainen esittelijä on tehnyt oman näköisensä. Tornion Veneseuraa pitää tapahtumapäivänä kahvilaa Villa Letolla ja grillikodassa. Tämä tuotto menee tapahtuman järjestelykuluihin. Kahviossa käy myös maksukortit.

Tällä hetkellä tapahtumassa mukana: Meri-Lapin Meripelastajat, Rajavartiosto Virpiniemestä, Northwest pipe Oy, Lapin Pelastuslaitos, Tornion VPK. Kemin Työväen Pursiseura tekee retkipurjehduksen seuran aikuispurjehdusjaoksen nimissä kahdella H-veneellä Kemistä Letolle.